Verkoopmakelaar voor (landelijke) woningen

De verkoop van jouw woning is een grote stap. Met onze goed doordachte en zorgvuldig afgewogen verkoopstrategie zorgen wij voor een succesvolle verkoop van jouw woning! Verkoop je woning zo snel mogelijk en tegen de hoogst haalbare prijs via onze verkoopmakelaars.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Onze verkoopmakelaars begeleiden je gedurende het gehele verkooptraject. We houden ons bezig met het op de markt brengen van jouw woning, treden op als tussenpersoon en vinden de juiste koper. Maar onze dienstverlening gaat verder dan dat. We kunnen ook juridisch advies en bouwadvies geven en we kunnen woningen taxeren voor de verkoop. En daarbij zijn we niet beperkt tot één enkele regio, maar kunnen de rol van verkoopmakelaar op ons nemen in Drenthe, Groningen én Friesland!

De stappen van het verkopen van je huis

Het verkopen van je huis is een grote beslissing waar je niet iedere dag mee te maken krijgt. Wij leggen graag uit hoe het verkooptraject eruitziet als je de verkoopmakelaars van MooiWonen inschakelt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Stap 1: Kennismaking en waardebepaling

De eerste stap is de kennismaking. Dit kan bij ons op kantoor in Annen of bij jou thuis. Dat is afhankelijk van de voorkeuren en mogelijkheden. Tijdens de kennismaking bespreken we de wensen vanuit jouw kant en kijken we hoe onze dienstverlening daar het beste op kan aansluiten. Na afloop van het kennismakingsgesprek of tijdens een andere afspraak volgt de waardebepaling, oftewel de taxatie. De waarde van de woning wordt gevormd door verschillende factoren: de algemene gegevens van het huis, zoals het aantal vierkante meters en het type woning, de bouwkundige staat van het huis en de woningmarkt.

Stap 2: Proces opstarten

Zijn we een goede verkoopprijs overeengekomen, dan starten we het verkooptraject verder op. Dit bestaat voornamelijk uit het invullen van verschillende documenten:

 • Opdracht tot dienstverlening
 • Lijst van zaken
 • Vragenlijsten
 • Stap 3: De woning verkoopklaar

  Misschien is jouw woning tot in de puntjes in orde. Dan laten we een fotograaf langskomen die jouw huis tot zijn recht laat komen op sites als Funda. Kan je huis nog wel een kleine ‘touch-up’ gebruiken? Dan laten we ook een stylist langskomen die je huis net dat beetje extra geeft om de woning aantrekkelijker te maken voor de foto’s en eventueel tijdens de bezichtigingen.

  Stap 4: Bord in de tuin

  Als de foto’s zijn genomen en de woning verkoopklaar is, zetten we het te koop-bord in de tuin. Dat voelt vaak toch als een officieel momentje. Het te koop-bord van MooiWonen zal zorgen voor veel bekijks en tegelijkertijd zal de woning ook op Funda worden geplaatst. Ook zullen mensen die een zoekvraag bij ons uit hebben gezet op de hoogte worden gebracht van de woning. Als er voldoende aanvragen zijn binnengekomen, zullen de bezichtigingen worden gepland.

  Stap 5: Bezichtigingen

  Tijdens de bezichtigingen nemen wij de leiding. Wij zullen altijd aanwezig zijn in jouw huis en leiden de potentiële kopers rond. Mede door de huidige woningmarkt, plannen wij vaak van tevoren een aantal dagen waarop de bezichtigingen plaatsvinden en waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Doordat je van tevoren weet welke dagen ervoor gepland zijn, kun je hier alvast rekening mee houden. Je kunt je woning aantrekkelijk maken tijdens de bezichtigingen door op te ruimen, schoon te maken en te zorgen voor een huiselijke sfeer.

  Stap 6: Onderhandelingen

  Als er potentiële kopers geïnteresseerd zijn in de woning na het bezoeken van een bezichtiging, kunnen zij een bod uitbrengen. Voordat er een bod wordt geaccepteerd, overleggen we eerst met jou wat je van het bod vindt. Ook adviseren we je over het bod en een eventueel tegenbod.

  Stap 7: Koopovereenkomst

  Heb je een bod geaccepteerd? Dan wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Omdat wij een eigen rentmeester hebben, zorgen wij er altijd voor dat de koopovereenkomst en eventuele zaken die daar nog in worden opgenomen, passen binnen de geldende wet- en regelgeving. Een koopovereenkomst wordt altijd eerst in concept opgesteld. Deze kunnen jij en de koper doorlezen en er kunnen eventueel nog dingen worden aangepast. Als de concept-koopovereenkomst is goedgekeurd, wordt de definitieve koopovereenkomst opgesteld. Hier wordt door beide partijen een handtekening onder gezet.

  Stap 8: Inspectie van de woning

  Voordat de verkoper de woning definitief overdraagt aan de koper, komen wij eerst langs om een inspectie te doen van de woning. Tijdens deze inspectie kijken we of alles in de woning is zoals dat van tevoren is afgesproken. Hierbij valt te denken aan het verwijderen van vloerbedekking, de keuken en de afgesproken roerende zaken. Als alles in orde is, kan de koop officieel doorgaan.

  Stap 9: Feestelijk moment!

  Jij hebt je woning verkocht en iemand anders heeft een nieuwe woning gekocht. Dit is een feestelijk moment dat in veel gevallen bij de notaris gevierd wordt. Voorafgaand aan dit feestelijke moment, worden alle juridische zaken op orde gebracht. Als dit afgerond is, worden de bubbels erbij gehaald!

  Wil jij je woning verkopen? Schakel de verkoopmakelaars in van MooiWonen!

  Wij weten als geen ander hoe we jouw woning het meest succesvol kunnen verkopen. Dat en meer is landelijk wonen makelaar MooiWonen. Wij zijn jouw vakkundig, ervaren en betrokken NVM-makelaar voor als u een woning, appartement of woonboerderij wilt kopen of verkopen.

  Vraag direct een kennismakingsgesprek aan!