Juridisch advies: koopovereenkomsten, bestemmingsplan wijzigen, ruimte voor ruimte regeling, wet plattelandswoningen

Voor juridisch advies kun je bij onze makelaardij terecht. Onze rentmeester is een breed georiƫnteerde vastgoedspecialist en adviseert en bemiddelt bij alle vraagstukken omtrent (landelijk) vastgoed.
Koopovereenkomst huis tekenen

Koopovereenkomst huis

Als de koper en verkoper van een woning overeenstemming hebben bereikt, wordt het koopcontract opgesteld. Hierin staan alle afspraken die tijdens de onderhandeling zijn gemaakt. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de koopovereenkomst klopt en dat alle afspraken er op de juiste manier in staan. In de meeste gevallen wordt de koopovereenkomst opgesteld door de verkoopmakelaar of een notaris.

Wij controleren het koopcontract graag voor je, dan weet je zeker dat er geen addertjes onder het gras zitten.

Landelijke tuin

Bestemmingsplan wijzigen

In het bestemmingsplan worden de gebruiks- en bouwmogelijkheden vastgelegd voor een stuk grond. Wil je gaan bouwen of verbouwen? Dan moet dat passen binnen het bestemmingsplan. Passen jouw plannen niet binnen het bestaande bestemmingsplan? Dan is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit gebeurt via de gemeente.

Wil jij een bestemmingsplan wijzigen? Onze rentmeester kan je daarbij ondersteunen met advies en bemiddeling.

Juridisch advies over ruimte voor ruimte regeling

Ruimte voor Ruimte regeling

De Ruimte voor Ruimte regeling maakt het mogelijk om verouderde of vervallen agrarische gebouwen te slopen. Deze grond, wat eerst een agrarische bestemming had, krijgt dan een woonbestemming. Voor het veranderen van de bestemming moet er een nieuw bestemmingsplan geschreven worden. Daarvoor moeten verschillende onderzoeken verricht worden.

Wil je gebruikmaken van de Ruimte voor Ruimte regeling? Ons bouwadviesbureau en onze rentmeester werken samen met vaste partijen en kunnen het traject volledig coƶrdineren.

Koopovereenkomst plattelandswoning

Wet Plattelandswoning

De Wet plattelandswoning kan worden ingezet om een agrarische bedrijfswoning een andere bestemming te geven, namelijk die van plattelandswoning. Door deze wet kan de boerderij afgesplitst worden van het agrarische bedrijf. Deze dient dan als woning en hoeft niet gebruikt te worden door mensen die functioneel zijn verbonden aan het agrarische bedrijf. Deze regeling is interessant voor agrarische ondernemingen, omdat er voor een plattelandswoning minder zware milieunormen gelden. Daardoor kunnen het agrarische bedrijf en omringende bedrijven blijven functioneren.

Wil jij gebruikmaken van de Wet plattelandswoningen? Of wil je de mogelijkheden bespreken? Onze rentmeester kan je ondersteunen met advies en bemiddeling.

Juridisch advies nodig?

Onze rentmeester Gerty Leeuwerik is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van landelijk en agrarisch vastgoed. Neem rechtstreeks contact op met Gerty of stuur je vraag naar MooiWonen Makelaars.

Gerty