Aankoopmakelaar voor landelijk wonen

Ben je op zoek naar jouw droomhuis in Drenthe, Groningen of Friesland? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? De zoektocht naar een nieuwe woning is niet altijd even makkelijk, er komt veel op je af. Wij zorgen ervoor dat jouw zoektocht een stuk eenvoudiger wordt!

Wat doet een aankoopmakelaar?

Onze aankoopmakelaars begeleiden je gedurende het volledige aankoopproces van een woning. In de krappe woningmarkt waarin met regelmaat fors wordt overboden, kan het een uitkomst bieden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het is dan fijn als een deskundige je kan begeleiden en adviseren. De aankoopmakelaar behartigt jouw belangen.

Aankoopmakelaar geeft de sleutels

De stappen voor het aankopen van een woning

Het kopen van een nieuwe woning is een grote beslissing die je niet zomaar neemt. Wij leggen je graag uit hoe het aankooptraject eruitziet als je de aankoopmakelaars van MooiWonen inschakelt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Stap 1: Kennismaking en zoektocht

De eerste stap is de kennismaking. Tijdens de kennismaking bespreken we wat jouw woonwensen zijn en naar wat voor soort woning je op zoek bent. Als we dat in kaart hebben gebracht, begint de zoektocht. Omdat we een uitgebreid netwerk hebben, zijn we op tijd op de hoogte van woningen die binnenkort op de huizenmarkt komen. Dat geeft je net dat stapje voor op de rest van de woningzoekenden binnen de regio!

Stap 2: Bezichtigen van de woning

Als we een woning voor je hebben gevonden die voldoet aan de woonwensen, plannen we een bezichtiging met de verkopende partij. Bij de bezichtiging is de aankoopmakelaar ook aanwezig. Wij hebben een objectieve blik en zien soms gebreken die jou niet opvallen. Zeker als je direct verliefd wordt op een woning, kan het zijn dat je de eventuele gebreken van de woning niet ziet. Ook kunnen we je adviseren over aanpassingen aan de woning, zoals een verbouwing of verduurzaming die de waarde van de woning kunnen verhogen.

Stap 3: Onderhandelen met de verkopende partij

Voldoet de woning aan de woonwensen en wil je graag een bod uitbrengen? Wij adviseren je over de beste biedingsstrategie. Dit doen we op basis van de staat van de woning, maar we kijken ook naar de huidige woningmarkt. Heb je bepaald wat je maximale bod is, dan gaan wij in onderhandeling met de verkopende partij. We onderhandelen niet alleen over de prijs, maar ook over de opleverdatum, roerende zaken en ontbindende voorwaarden. Wij houden tijdens de onderhandelingen ons hoofd koel!

Stap 4: Doorspreken koopovereenkomst

Als het bod is geaccepteerd, wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Wij bespreken deze overeenkomst samen met jou. Door de juridische kennis die aanwezig is binnen onze makelaardij, kunnen we de koopovereenkomst eenvoudig beoordelen. We bekijken of alle gegevens in de koopovereenkomst kloppen en geven waar nodig toelichting. Zo weet je precies waar je voor tekent.

Stap 5: Begeleiden woningopdracht

Zodra de hypotheek geregeld is, de bedenktijd verstreken is en de ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn, is de koop definitief. Dan kan de overdracht plaatsvinden. Wij begeleiden de overdracht. Van het controleren van de documenten tot de inspectie van de woning.

Aankoopmakelaar huizen
Benedenwoning

Stoepveldsingel 120

9403 SL ASSEN

Vraagprijs

€300.000

Aangekocht

21 juni 2023

Vrijstaand

Zuidlaarderweg 28

9468 AE ANNEN

Vraagprijs

€825.000

Aangekocht

15 juni 2023

2-onder-1-kap

Borghoornsweg 24

9468 EK ANNEN

Vraagprijs

€319.000

Aangekocht

16 juni 2023

Vrijstaand

De Streek 18

9321 VR PEIZE

Vraagprijs

€795.000

Aangekocht

09 mei 2023

Tussenwoning

Lijsterlaan 171

9411 JG BEILEN

Vraagprijs

€240.000

Aangekocht

03 mei 2023

Tussenwoning

Elbestraat 46

9406 SZ ASSEN

Vraagprijs

€225.000

Aangekocht

24 april 2023

2-onder-1-kap

Langbos 67

7861 BB OOSTERHESSELEN

Vraagprijs

€239.000

Aangekocht

14 februari 2023

2-onder-1-kap

Vlouwakkers 33

9468 HE ANNEN

Vraagprijs

€295.000

Aangekocht

02 februari 2023

Wil jij een woning aankopen? Schakel de aankoopmakelaars in van MooiWonen!

Wij weten als geen ander hoe we jouw droomwoning vinden en kopen!

Vraag direct een kennismakingsgesprek aan!